BAB PAVILION 2021 COMPETITION RESULTS

BAB PAVILION 2021 COMPETITION RESULTS

Na konkurs BAB PAVILION 2021 se  do predviđenog datuma za predaju radova,  javilo četiri autora i četiri autorska tima.

Autori : Bojan Krstić; Nađa Branković; Dino Avdić; Tamara Bojović.

Autorski timovi:

autorski tim – Andrija Ilić, Igor Iljić, Marta Komljenović; autorski tim – Ana Dimić, Jelena Lazić;

autorski tim –  Milan Ristić, Marija Cvetković;  autorski tim – Ognjen Bojić, Nenad Žujović, Danijela Pantić, Iva Božić;

Radove karakteriše modularnost, savremenost, kao i raznovrsnost projektantskih pristupa. Posebno se izdvajaju četiri rada koja karakterišu oblikovnost, i fleksibilnost: Bojan Krstić; autorski tim – Andrija Ilić, Igor Iljić, Marta Komljenović; autorski tim – Ana Dimić, Jelena Lazić; Nađa Branković. Rešenja  su u različitom opsegu odgovorili su na zadatu temu i rangirani su od strane žirija prema sledećim kriterijumima:

  1. Usaglašenost sa zadatom temom
  2. Inovativnost
  3. Mogućnost realizacije
  4. Primena zadatih materijala sponzora

Dodeljene su dve ravnopravne prve nagrade kroz čiju će se razradu preispitati mogućnost izvođenja  i to:

  • Bojanu Krstiću i
  • autorskom timu – Andrija Ilić, Igor Iljić, Marta Komljenović.

Nagrađena  rešenja  je moguće  dalje razvijati kako u oblikovnom, tako i u prostornom smislu, dodavanjem novih elemenata, a u kontekstu postavljenog rastera. Posebno se ističe sposobnost autora da od krutog rastera kreira objekat koji, i pored naglašene modularnosti, postaje razigrana polivalnetna struktura. Fleksibinost odabranih rešenja ostavlja prostor za dalju razradu i prilagođavanje različitim potrebama i sadržajima. Ovi radovi istovremeno nude više različitih funkcija, ali i načina korišćenja paviljona, čime se formira prostor koji je multifunkcionalan, polivalentan i oblikovno upečatljiv. 

Žiri konkursa